Защитникът на бедните в САЩ Бърни Сандърс се оказа милионер

/ Gulliver/Getty Images
Социалистът и защитник на бедните в САЩ Бърни Сандърс се оказа милионер, пише АФП.

Сенаторът, който често атакува "милионерите и милиардерите" и ги обвинява за несправедливостта в обществото, забогатял значително след издаването на последните му книги. Доходите на Сандърс са били 1,06 млн. долара през 2016 г. и 1,13 млн. през 2017 г. По-голямата част от сумата са пари, спечелени от книгите му "Нашата революция", "Къде отиваме оттук нататък".
 
Кои са най-богатият мъж и най-богатата жена в света?

Бърни Сандърс беше притискан да публикува данъчните си декларации, които според критиците му разкриват популистката същност на посланията му. Сандърс често заема позицията на "малкия човек" срещу богатите и влиятелните в обществото, но доброто му материално състояние повдига въпроса дали има правото да говори от името на бедните.

Gulliver/Getty Images

Публикуването на данъчните декларации на Бърни Сандърс и други кандидати за президентския пост през 2020 г. засили натиска върху президента Доналд Тръмп да покаже своите. Тогава Тръмп отново се оправда, че не може да публикува данъчните си декларации, защото се извършва одит на удръжките, които му е направила държавата. В отговор обаче данъчната служба на САЩ обяви, че няма пречка частно лице или компания, която е проверявана, да публикува данъчните си декларации.
 
Има ли истина в стереотипите за милионерите и милиардерите?

Gulliver/Getty Images

По време на предишната президентска кампания Доналд Тръмп наруши неписаното правило кандидатите за Белия дом да публикуват данъчните си декларации.
БГНЕС