/ БТА
Започна предсрочното гласуване в американския щат Северна Каролина, който е решаващ за надпреварата на президентските избори в САЩ на 5 ноември, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това става само няколко седмици след преминаването на урагана "Хелийн", в резултат на което някои местни жители все още без електричество, течаща вода и телефонни услуги.

Северна Каролина може да се окаже от решаващо значение за определяне на победителя в надпреварата между вицепрезидентката на САЩ и кандидат на демократите Камала Харис и бившия президент и кандидат на рапубликанците Доналд Тръмп, защото е възможно предпочитанията на избирателите в щата да се променят и в двете посоки.

Социологическите проучвания показват надпревара с много малка разлика в резултатите като цяло с няколко колебаещи се щата, които вероятно ще определят победителя.

Ураганът "Хелийн", който причини смъртта на повече от 200 души в шест щата и нанесе щети за милиарди долари, повдигна въпроси как може да повлияе това на избирателната активност, отбелязва Ройтерс.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Светослав Танчев/БТА