Заев отказа на Груевски: С престъпници не преговаряме
Заев отказа на Груевски: С престъпници не преговаряме / снимка: БГНЕС, архив

Лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз (СДСМ) Зоран Заев категорично отказа да се среща с премиера на Република Македония Никола Груевски.

Ние с престъпници не се срещаме, подчерта Заев по повод на информациите за евентуална среща на четиримата основни политически лидери в Скопие.

„Има най-различни инициативи в тези времена на дълбока политическа криза. СДСМ ще приеме среща в присъствието на Груевски само с международно посредничество или с конкретни представители на международната общност. Повече няма да разговаряме и да присъстваме на срещи с престъпници - да ни снимат тайно и след това да разпространяват видеата в обществото”, каза още Заев.

Той категорично отхвърли възможността Никола Груевски да оглави правителство на широка коалиция.

„Ние говорим само за преходно правителство. По този начин ще дадем възможност на всички представители в обществото да намерят необходимия механизъм как този кабинет да подготви Република Македония за честни, свободни и демократични избори. Този кабинет може да бъде - политически, на широка коалиция, експертен, служебен или съставен от самата администрация. Но, ако се стигне до политически кабинет, в него няма да участват хора участващи в престъпления, след всички доказателства, които представихме, включително и за самия Никола Груевски - той не може да участва подобен кабинет”, подчерта лидерът на СДСМ Зоран Заев.

Източник: БГНЕС