Най-малко шестима души загинаха при дерайлирането на пътническия влак на железопътната компания "Амтрак" тази нощ северно от Филаделфия, в щата Пенсилвания, съобщи кметът на Филаделфия Майкъл Нътър.

Във влака е имало 238 пътници и петима членове на екипажа, предаде Ройтерс.

Десетки хора са ранени, в болници са приети над 130 души, осем са в крайно тежко състояние, съобщиха спасителните служби. Майкъл Нътър заяви, че сцената е ужасяваща и че все още не е известно местонахождението на всички хора от влака, предаде Асошиейтед прес.

"Това е абсолютно ужасяваща бъркотия. Такова нещо не съм виждал през живота си. Локомотивът изцяло се е откъснал от композицията, а един от вагоните е застанал перпендикулярно на останалите. Не е за вярване", каза кметът на Филаделфия. Блокирани са всички пътища към мястото на катастрофата, където работят спасителни екипи и пожарникари.

Влак дерайлира във Филаделфия има жертви (ВИДЕО)
netinfo
Шест вагона и локомотивът са се обърнали на релсите и са деформирани и разкъсани.

"Амтрак" съобщи, че причината за дерайлирането не е известна. Националното управление за сигурност събира информация, за да изясни защо е катастрофирал влакът, пътуващ от Вашингтон за Ню Йорк.

По свидетелства на пътници предната част на влака започвала да взема завой, когато всичко се разтресло преди влакът рязко да спре.

Федералното бюро за разследване не е установило признаци на терористичен атентат при катастрофата на влака, съобщи Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

Същото бе заявено и от местното полицейско управление, според което при огледа на мястото не е открито нищо подозрително.

Източник: БТА