Витамин Ц
Витамин Ц / iStock/Getty Images
Витамин С не помага особено на естествената защита на организма срещу коронавируса, пише вестник "Мирър". Изданието се позовава на експерти и припомня, че с разпространението на новата зараза британците усилено започнали да купуват плодове и зеленчуци, за да укрепят имунитета си и така да се предпазят.

Ако има някакво предимство от поемането на повече витамин С, то ще е доста слабо, цитира изданието д-р Уилям Шафър от медицинския център на университета Вандербилт в Нешвил, САЩ пред "Ню Йорк таймс Парентинг".
 


В болница "Чжунан" в Ухан, Китай специалисти започнаха изпитание сред 140 пациенти с високи дози витамин С, за да установят дали това ще облекчи симптомите им. Тестовата група приема дози от 12 грама витамин С с трансфузии два пъти дневно в продължение на седем дни. За сравнение препоръчваната дневна доза витамин С за възрастни мъже е едва 90 милиграма. Експериментът ще приключи през септември.

Храните, които укрепват имунитета срещу вирусите

Ефектът на витамин С срещу коронавируса тепърва ще се доказва, но въпреки това аскорбиновата киселина е много важна за човешкия организъм, отбелязва "Мирър" и припомня, че витамин С защитава клетките и поддържа доброто състояние на кожата, кръвоносните съдове, костите.

Паниката е опасна за вашето здраве - срива имунитета


Междувременно електронното издание на белгийския в."Соар" съобщи, че кралят на белгийците Филип пие витамин С като предпазна мярка срещу коронавируса, пази дистанция в контактите си и не се ръкува с никого.
БТА