/ БГНЕС
Венецуела е отказала на група депутати от Европейския парламент да влязат на нейна територия с аргумента, че отиват в Каракас с "конспиративни мотиви", съобщи ДПА.

Европа и светът остават разделени за ситуацията във Венецуела
 
Европейският парламент, заедно с няколко западни страни, призна венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо за временен държавен глава, след като президентът Николас Мадуро спечели втори мандат миналата година на избори, които критици нарекоха "измама".

Мадуро покани специалния пратеник на Тръмп да дойде във Венецуела
 
Четиримата евродепутати от дясноцентристката Европейска народна партия са пътували към Венецуела, за да се срещнат с Гуайдо.
 
В момента ни експулсират от Венецуела: конфискуваха ни паспортите, не ни казаха причината за експулсирането“, заяви евродепутатът Естебан Гонсалес Понс в разпространено в социалните мрежи видео, заснето на летището в Каракас.

Възможните сценарии за Венецуела
 
Венецуелският външен министър Хорхе Ареаса каза в акаунта си в „Туитър“, че депутатите са били предупредени няколко дни по-рано, че няма да им бъде разрешено да влязат в страната.
 
Няма да позволим на европейската крайна десница да смути мира и стабилността на страната със своите груби вмешателства“, написа той.
БТА