Принц Уилям, херцогиня Катрин, принц Джордж и принцеса Шарлот кацнаха в Берлин
Принц Уилям, херцогиня Катрин, принц Джордж и принцеса Шарлот кацнаха в Берлин / Gulliver/Getty Images
Херцогът и херцогинята на Кеймбридж, придружени от децата си, пристигнаха в Берлин. Това е вторият етап от обиколката им в Европа в момент когато Обединеното кралство води преговори за напускането на ЕС, предадоха осведомителните агенции.

Берлин посрещна най-очарователните гости (СНИМКИ)

Принц Уилям и съпругата му Кейт слязоха от самолета на берлинското летище "Тегел", хванали за ръка децата си - принц Джордж, който след три дни ще навърши 4 години, и 2-годишната принцеса Шарлот.
След това Уилям, който е втори в йерархията за унаследяване на британския трон, и съпругата му се срещнаха с канцлера Ангела Меркел на официален обяд канцлерството. Очакваше се те да обсъдят двустранни въпроси, европейската политика, глобални теми и въпроси на благотворителността.
В програмата на гостите от британския кралски двор бе посещение на Бранденбургската врата и берлинския Мемориал за Холокоста, след което те ще присъстват на празненство в британското посолство в чест на 91-годишнината на кралица Елизабет II, която беше през април т.г.

Предвижда се също кралската двойка да бъде приета от германския президент Франк-Валтер Щайнмайер, да посети център за бездомни младежи в Берлин, както и да се срещне с представители на Института "Роберт Енке", изследващ душевните заболявания.


Утре херцогът и херцогинята ще пътуват до Хайделберг и долината на Некер, а вечерта ще се върнат в столицата за шоу на Диджей Голдирокс. В петък те ще отпътуват с влак до Хамбург за концерт в градската "Елбфилхармони".

Преди Германия Уилям и Кейт бяха в Полша.

Още от кралската обиколка:

Принц Джордж – като всяко дете на път с мама и татко (СНИМКИ)

Кейт, Уилям, Джордж и Шарлот – кралско очарование в Полша (СНИМКИ)

Кейт – бижуто до Уилям в Полша (СНИМКИ)

Отегченият принц Джордж набързо пришпори баща си в Полша (ВИДЕО/СНИМКИ)

Уилям и Кейт посетиха бившия концлагер Щутхоф (СНИМКИ)

Кейт е пленителна в дръзка рокля на полска дизайнерка (СНИМКИ)
БТА