Херцогът и херцогинята на Кеймбридж пристигнаха в полската столица Варшава заедно със своите деца - принц Джордж, който в събота става на 4 годинки, и 2-годишната принцеса Шарлот.
Херцогът и херцогинята на Кеймбридж пристигнаха в полската столица Варшава заедно със своите деца - принц Джордж, който в събота става на 4 годинки, и 2-годишната принцеса Шарлот. / Guliver/Getty Images
Британският принц Уилям и съпругата му Кейт започнаха от Варшава своето петдневно посещение в Полша и Германия, предаде Асошиейтед прес.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж пристигнаха в полската столица Варшава заедно със своите деца - принц Джордж, който в събота става на 4 годинки, и 2-годишната принцеса Шарлот.

Вижте снимки от пристигането им във Варшава:  Кейт, Уилям, Джордж и Шарлот – кралско очарование в Полша

Това е първото официално посещение на двойката в Полша и Германия - миналата година Уилям беше в Германия сам, каза говорител на двореца Кенсингтън.
Целта на визитата е да се подчертаят приятелските връзки на Великобритания с ЕС в момент, в който тя преговаря за напускане на съюза.

След като пристигнаха на летището във Варшава, Уилям и Кейт и техните деца бяха откарани в полския президентски дворец за среща и късен обяд с полския президент Анджей Дуда и неговата съпруга Агата.
Британското знатно семейство бе разведено и из градините на двореца, пред който се беше събрало множество, развяващо знамената на Полша и на Великобритания.

Уилям и Кейт с полския президент Анджей Дуда и неговата съпруга Агата
Уилям и Кейт с полския президент Анджей Дуда и неговата съпруга Агата Guliver/Getty Images

Когато Уилям и Кейт излязоха за кратко с домакините да се разходят през президентския дворец, множеството започна да скандира и да им прави снимки.

При пристигането си във Варшава Кейт носеше бяло сако и пола на Александър Маккуин и държеше на ръце дъщеря си, принцеса Шарлот, облечена в розова рокля на цветя с късо ръкавче. Принц Уилям бе с черен костюм, а принц Джордж с къси панталонки и риза с дълъг ръкав.

Принц Джордж и принцеса Шарлот пръскат чар от кралския балкон (СНИМКИ)

Очаква се двете деца да предизвикат голям интерес по време на това пътуване, определено от британската преса като "офанзива на чара", целяща да смекчи британската дипломация за Брекзита, отбелязва АП.

В двореца Белведере във Варшава, в който ще нощуват Уилям и Кейт и техните деца, вече е обособена детска площадка с играчки на нея.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж пристигнаха във Варшава заедно със своите деца - 3-годишният принц Джордж и 2-годишната принцеса Шарлот.
Guliver/Getty Images

Вижте още:

Принц Джордж и принцеса Шарлот пръскат чар от кралския балкон

Късите панталонки на принца (СНИМКИ)

Неотразимата Кейт с тиарата на Даяна и бижутата на Елизабет (СНИМКИ/ВИДЕО)

СНИМКИ: Когато майка и дъщеря съчетаят тоалета си: Кейт и Шарлот

Ето защо Уилям и Кейт никога не се държат за ръце на публични места (ВИДЕО)

Разкриха защо принц Джордж винаги е с къси панталонки (СНИМКИ)

БТА