Само ден след трагичния инцидент в началното училище "Владислав Рибникар" в Белград, ученик от училище в Обреновац предизвика паника сред съученици и учители веднага след минутата мълчание в памет на загиналите в трагедията от вчера.

Един от учениците е донесъл в училището пластмасов пистолет, който извадил и насочил към останалите деца. Полицията е реагирала незабавно.

Инцидентът е станал в началното училище "Йефимия" в центъра на Обреновац. На мястото на инцидента се е отзовал служител на училищната полиция. При първия разговор с класа дежурният учител оставил децата след минута мълчание в класната стая за момент, за да види дали всички деца са влезли в час. Момчето с инициали M.D. извадило от раницата си пластмасов пистолет и го показало на останалите. Негов приятел го взел, най-вероятно с намерението да го хвърли в кошчето за боклук.

След масовото убийство по списък: Сърбия скърби за децата (ОБЗОР)

За опасната ситуация веднага е съобщено на полицията, която реагирала незабавно.

След минути трето момче взело пистолета и започнало да го размахва в класната стая, а децата се изплашили. Информирани са класната и социалната служба на Центъра за социална работа и едно от тези момчета е предадено на полицията заедно с родителя си в Отдела за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за по-нататъшна обработка.
БГНЕС