/ Gulliver/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че следенето на предизборния му щаб се е превърнало в по-сериозна работа от Уотъргейт.

„Бях радостен днес, когато видях, че на първа страницата на „Ню Йорк таймс” те за пръв път говориха за следене и ставаше дума за следене на моя предизборен щаб. Това е най-важната новина. Това е по-силно от Уотъргейтския скандал”, коментира Тръмп пред журналисти в Белия дом по време на срещата му със словашкия премиер Петер Пелегрини.

Робърт Мълър критикува главния прокурор на САЩ заради доклада за Русия

В публикацията на „Ню Йорк таймс” се твърди, че ФБР е изпратило през 2016 г. агент под прикритие на среща с Джордж Пападопулос, бивш съветник от предизборния щаб на Тръмп. Целта била да събере данни за предполагаеми връзки с Русия. Става дума за жена, представила се като Азра Турк и като научна сътрудничка.

По-късно Пападопулос потвърди изложените в статията сведения, но коментира, че жената била всъщност служителка на ЦРУ, а не на ФБР, а освен това е сътрудничила с турското разузнаване.

25 млн. долара струва разследването на руската намеса в изборите в САЩ

В началото на април, по време на слушания в Сената, правосъдният министър Бар заяви, че министерството смята да установи дали са били допуснати нарушения по време на президентската кампания от 2016 г., в началото на разследването на щаба на Тръмп, а също при следенето на лица от неговото обкръжение.
БГНЕС