Американският президент Доналд Тръмп поигра голф в клуба си в Търнбъри, Западна Шотландия, Глазгоу, където прекарва уикенда, предаде АП.
 
Някои журналисти видяха държавния глава да играе голф, облечен в черно, с бяла шапка. Той помаха на протестиращи в далечината, които скандираха "Не на Тръмп, Не на ку-клукс-клан, не на расистки Съединени щати!", след което продължи играта си.
 
Доналд Тръмп мечтае за голф в Шотландия (СНИМКИ/ВИДЕО)

Част от голф игрището се вижда от плажа, където десетина демонстранти се събраха, за да изразят протеста си срещу визитата. Полицейски кордон блокираше достъпа им до клуба.
 

Gulliver/Getty Images


Протести срещу Тръмп вчера се проведоха и в други части на Шотландия, като тези в Единбург привлякоха близо 10 000 души.

Демонстрантите в Единбург издигнаха същия огромен оранжев балон, изобразяващ Тръмп като пищящо бебе, държащо в ръка мобилен телефон за изпращане на съобщения в Twitter, който в петък се издигна и край парламента в Лондон, допълва Ройтерс.
 

Gulliver/Getty Images


Протести имаше и край голф клуба на Тръмп близо до Абърдийн. Демонстрации се проведоха също така в Лондон. Полицията там обаче наложи строги условия за провеждане на планирания протест на крайната десница отчасти заради Тръмп, отчасти заради арестувания крайнодесен лидер Томи Робинсън, както и за контрапротеста на антифашистката организация "Надежда, а не омраза".
БТА