Тийнейджъри убили 11-годишно момче в Ливърпул
Тийнейджъри убили 11-годишно момче в Ливърпул / netinfo
Двама тийнейджъри бяха задържани днес за вчерашното убийство на 11-годишно момче в Ливърпул, предаде Ройтерс. Арестуваните са на 14 и на 18 години. Полицията ги разпитва.

Това е най-новото от серията убийства на младежи във Великобритания тази година, които съсредоточиха вниманието върху свързаното с бандите насилие. Премиерът Гордън Браун заяви, че това е отвратително престъпление, шокирало цялата страна.

Извършителите на убийството ще бъдат преследвани, арестувани и наказани, обеща Браун. Премиерът подчерта, че където има нужда от нови закони, той ще ги прокара.

По-рано тази седмица лидерът на консервативната опозиция Дейвид Камерън спомена за "анархия в Обединеното кралство" (по името на песента на пънк групата "Секс пистълс"). Той обвини управляващите лейбъристи, че не успяват да защитят населението от престъпността.

Единайсет годишният Рийс Джоунс бе застрелян пред пъб. Момчето играело футбол с двама приятели на близкия паркинг, когато младеж с качулка минал по улицата с велосипед и стрелял три пъти по децата. Джоунс било фатално прострелян във врата и издъхнал на път към болницата.

Очевидец заяви, че момчето – запален фен на местния футболен отбор "Евертън", било застреляно след мач от младежката футболна лига.