Тигър уби човек в центъра на Тбилиси
Тигър уби човек в центъра на Тбилиси / БГНЕС

В грузинската столица Тбилиси бе застрелян тигър, който нападна и уби мъж, предаде ТАСС, цитирайки грузинското МВР. Според Асошиейтед прес има и ранен от тигъра човек.

Франс прес съобщи по-рано, че лъв е нападнал човек недалеч от Тбилиския зоопарк и че мъжът е починал от получените рани. Сега се уточнява, че става въпрос за тигър - едно от животните, които избягаха след разрушаването на зоопарка от стихийното наводнение в града през уикенда.

Животното се крило в изоставена фабрика, превърната в склад, и атакувало жертвата си оттам. Тигърът бил ликвидиран при специална операция. Районът около мястото на днешния трагичен случай е отцепен и там са пристигнали ръководители на МВР и на тбилиското кметство.

В стихийното бедствие в събота срещу неделя загинаха 17 души, а петима се водят за изчезнали. Бяха наводнени дворовете и първите етажи на стотици домове, много подлези и площади, повредени бяха улици и магистрали, прекъснати бяха няколко далекопровода.

Най-силно пострада територията около река Вере, което образува своеобразно ждрело през града. Там бе и зоопаркът, от който избягаха много животни. Администрацията му съобщи преди часове, че всички избягали лъвове и тигри са били открити мъртви и че засега липсва само един ягуар. Преди бедствието в зоопарка е имало осем лъва, седем тигъра и три ягуара. Всички останали животни били упоени и отведени в безопасна за хората територия.

България ще окаже материална и финансова подкрепа на Грузия за преодоляване на последиците от катастрофалното наводнение, обяви държавният глава Росен Плевнелиев, който е на официално посещение в Тбилиси.

Източник: БТА