Тереза Мей
Тереза Мей / БГНЕС
Винаги ще се боря за укрепване и поддържане на този ценен, така ценен Съюз, каза Тереза Мей
Британският премиер Тереза Мей обеща днес, че ще се бори за "скъпоценния съюз" на Обединеното кралство, представяйки на конференция на своята Консервативна партия "План за Великобритания" и предупреждавайки Шотландия да се откаже от плановете си за независимост, предаде Ройтерс.

Шотландия иска нов референдум за независимост

Мей каза още, че ще преговаря за сделка за Брекзит за цялата страна. Необходимо е обаче всички да работят здраво заедно, за да се постигне най-добрият резултат, призова в същото време тя.

Тереза Мей
БГНЕС

Шотландските националисти осъдиха опитите на британския премиер да блокира техните искания за нов референдум за независимост на региона преди приключването на преговорите за Брекзит с ЕС. Ирландската националистическа партия в Северна Ирландия каза от своя страна, че иска вот за отделяне от Великобритания.

Според Мей: Новият референдум ще предизвика разделение

И Северна Ирландия, и Шотландия гласуваха за оставане в Европейския съюз на референдума за Брекзит през юни миналата година, припомня Ройтерс.

Тереза Мей
БГНЕС

"Предстоящите преговори с ЕС ще бъдат от жизненоважно значение за всеки в Обединеното Кралство. От съществено значение е да постигнем добро споразумение, да посветим на това усилията и енергията на цялата страна и да се фокусираме върху този изход", каза Мей пред членове на своята партия.

Лондон заплаши да блокира шотландския референдум

"Трябва да го направим единни, като едно Обединено кралство, да работим здраво заедно, за да постигнем най-добрият резултат от преговорите", призова британският премиер и обеща да гарантира, че гласовете и интересите на Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще бъдат представени на преговорите.

Тереза Мей
БГНЕС

"Винаги ще се боря за укрепване и поддържане на този ценен, така ценен Съюз", каза Тереза Мей.

Управляващата в Шотландия Шотландска национална партия отказа да отстъпи от искането си за нов референдум за независимост, въпреки че Мей каза: "Сега не му е времето".

Тереза Мей: Не е време за шотландския референдум

Ангъс Робъртсън, заместник-лидерът на ШНП, бе бурно аплодиран на нейна конференция в Абърдийн, когато каза: "Шотландският референдум ще се състои и британският премиер не трябва да дръзва да застане на пътя на шотландската демокрация".

ЕС е готов да реагира на британската нота за Брекзит до 48 часа след получаването й

В речта си Мей не навлезе в подробности за процеса на преговорите за излизането на Великобритания от Европейския съюз, като се ограничи да каже, че ще възприеме "поетапен подход", за да постигне "гъвкав и организиран Брекзит" и да предложи сигурност където е възможно.

Кралица Елизабет подписа закона, който ще задейства Брекзит

Британският премиер обеща да реформира енергийните пазари, да насърчи и подкрепи обучението в техническите дисциплини и да увеличи така наречените селективни училища.

"Нашият план за Великобритания е план за по-светло бъдеще", каза Мей.
БТА