Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
В Черно море е възникнал пожар на танкера "Алмунтаза" с руски екипаж, предаде РИА Новости.

Пожарът е избухнал на танкер, плаващ под флага на Коморските острови в Черно море. Екипажът, състоящ се от руснаци, бе евакуиран, съобщиха от службите за извънредни ситуации.

„Във водите на Черно море, на пет километра от нос "Железният рог", в 00.10 часа на 23 януари се запали танкерът „Алмунтаза“ под флага на Коморските острови, принадлежащ на Великобритания. На борда има над 700 тона мазут“, се казва в съобщението.

Няма пострадали, седем руснаци са евакуирани от влекач, плаващ под флага на Молдова.

От пристанище Новоросийск към мястото са изпратени два многофункционални спасителни кораба "Спасител Демидов" и "Меркурий". При първоначалния визуален оглед е забелязано леко задимяване.

Корабът в момента е на котва, осветлението на палубата, навигационните светлини и генераторът работят. По думи на екипажа, двигателният отсек е изолиран, има автоматични системи за гасене на пожар.

Към 06:00 ч. московско време няма визуални признаци за пожар. Със собственика на кораба се разговаря по въпроса за качването на аварийната група на кораба. В гасенето са участвали 27 души и 3 единици техника.
БГНЕС