/ iStock/Getty Images
Посетителите в Тадж Махал ще трябва постоянно да носят маска на лицето, да спазват дистанция и да не докосват лъскавите мраморни повърхности, когато този прочут туристически обект в Индия от 17-и век бъде отворен утре отново след три месеца, предаде Ройтерс.

Дневно ще се допускат до 5000 туристи, разделени на две групи, докато преди коронавирусната пандемия мавзолеят в северния град Агра приемаше по 80 000 човека на ден. Освен сградата, построена от Шах Джахан като гробница на любимата му съпруга, индийските власти отварят за посещения и други забележителности, сред които историческия Червен форт в столицата Делхи.

Днес индийското министерство на здравеопазването съобщи за рекордните за едно денонощие 24 850 нови случая на коронавирус и 613 починали. По абсолютен брой на заразените Индия се доближава до Русия, която е трета в статистиката, отбелязва Ройтерс.

Потвърдените случаи на коронавирус в страната с население от 1,3 милиарда души са над 673 000. За сравнение, те надхвърлиха днес 681 000 в Русия, но там през последното денонощие бяха регистрирани под 7000 нови заразени.

Най-малко 19 268 души са починали в Индия от Ковид-19 - причиняваното от новия коронавирус заболяване.
БТА