Светът се сбогува с Уитни Хюстън
Светът се сбогува с Уитни Хюстън / снимки: Reuters
Светът се сбогува с Уитни Хюстън
50376
Светът се сбогува с Уитни Хюстън
  • Светът се сбогува с Уитни Хюстън

Светът се сбогува с една от най-големите си музикални звезди - Уитни Хюстън. Прощалната церемония в църквата "Нова надежда" в родния й град Нюарк продължи повече от три часа и половина. 1500 души присъстваха на опелото - роднини, приятели и колеги на певицата, която беше открита мъртва в хотелска стая в Бевърли Хилс на 11 февруари.

Стотици фенове на Уитни Хюстън пък се събраха пред църквата, за да изпратят любимата си изпълнителка. На оградата й те оставяха нейни снимки, цветя, балони във формата на сърце.

Прощалната церемония с Уитни Хюстън събра в църквата в Нюарк , в която самата тя е пяла като малка, звезди като Бионсе, Алиша Кийс, Елтън Джон, Стиви Уондър. В последния момент Арета Франклин, която е и кръстница на Уитни, отмени участието си в опелото, заради здравословни проблеми.

Светът се сбогува с Уитни Хюстън
netinfo

Бившият съпруг на певицата Боби Браун е бил за кратко в църквата, малко след началото на церемонията я е напуснал, съобщават световните агенции. Преди дни се заговори за това, че е възможно мъжът, за когото мнозина смятат, че е съсипал живота на Уитни Хюстън, въобще да не бъде допуснат до опелото.

Светът се сбогува с Уитни Хюстън
netinfo


Актьорът Кевин Костнър беше сред най-емоционалните по време на него. Той си партнира с музикалната звезда във филма "Бодигард" от 1992-а. Лентата е дебютът в киното за Уитни Хюстън.

В речта си Костнър сподели, че тя много се е притеснявала дали ще се справи с ролята. Години по-късно той пожела да й каже: "Уитни, ако можеш да ме чуеш сега, ще ти кажа: Беше не просто достатъчно добра! Беше велика! Много мъже можеха да изиграят моята роля, много мъже можеха да я изпълнят. Но, ти Уитни, аз наистина вярвам, че ти беше единствената, която по онова време можеше да изиграе Рейчъл в "Бодигард". Ти не просто си хубава, ти си красива жена и хората не просто те харесват, те те обичат. И така, приятен път, Уитни. Заобиколена от армия от ангели и твоя небесен отец. Когато се изправиш да пееш пред него - не се притеснявай! Ще си достатъчно добра!".

Светът се сбогува с Уитни Хюстън
netinfo


Тялото на Уитни Хюстън беше поставено в затворен сребърен ковчег, покрит с бели рози и лилави лилиуми. Докато няколко мъже го изнасяха от църквата, в нея звучеше емблематичната песен "I will always love you". 

Светът се сбогува с Уитни Хюстън
netinfo

Уитни Хюстън ще бъде погребана в гробището Феървю в градчето Уестфийлд, на около 20 километра от Нюарк. Там през 2003 година беше погребан и нейният баща Джон.

Светът се сбогува с Уитни Хюстън
netinfo