Спиране на тока предизвика закъснение или отменяне на стотици полети на международното летище Хартсфийлд-Джаксън в Атланта, щата Джорджия, заради спиране на тока. Терминалите на летището потънаха в мрак, а самолетите останаха неподвижни край пистите, съобщи Ройтерс.
 
Причината за спирането на тока малко след 13.00 ч. на обед (18.00 ч. по Гринуич) все още не е известна, съобщи управата на летището. Федералното управление по въздухоплаване спря полетите към Атланта, заминаващите полети бяха отложени заради неработещата техника в терминалите, а международните полети бяха отклонени. Контролната кула на летището обаче работи нормално.
 
Говорител на електроенергийното дружество на Джорджия каза, че се търси причината за спирането на тока и се работи за възстановяване на електроснабдяването. Той обаче не каза кога се очаква летището отново да има ток.
 
Летището Хартсфийлд-Джаксън обслужва 104 милиона пътници годишно и е най-натовареното в света от 1998 г., отбелязва АП. Всеки ден през него преминават 275 000 пътници и кацат или излитат 2500 самолета.
 
Сред най-засегнатите от спирането на тока на летището в Атланта са летищата в Чикаго, съобщи АП. Десетки полети от или до Атланта са отменени от международното летище О'Хеър в Чикаго, най-натовареното в САЩ след с Хартсфийлд-Джаксън.
БТА