Службата Национална полицейска мрежа за борба с тероризма ще оглави разследването за мистериозното заболяване на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му, съобщи британската полиция, цитирана от Ройтерс.
 
Заплита се мистерията около инцидента с бившия руски шпионин (СНИМКИ)

66-годишният Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия бяха приети в болница в критично състояние, след като в неделя били открити в безсъзнание на пейка пред търговски център в град Солсбъри, Южна Англия.
 
"Поради необичайните обстоятелства беше решено Националната полицейска мрежа за борба с тероризма да оглави разследването, тъй като притежава необходимия експертен потенциал за това", заяви Лондонската полиция. Тя посочи, че на този етап случаят не е обявен за терористичен инцидент и че все още не е напълно ясно какво се е случило.

Бивш руски разузнавач, получил убежище във Великобритания, е в критично състояние

Британският премиер Тереза Мей проведе заседание на Националния съвет за сигурност във връзка с инцидента с руския шпионин и дъщеря му, предаде Ройтерс. Мей и високопоставени министри са били запознати с хода на разследването, съобщи говорител на британския премиер без да даде подробности.
БТА