/ Istock
Жена от Тексас е била нападната едновременно от ястреб и змия, след като птицата - която се храни със змии - случайно изпуснала змия върху нея.

64-годишната Пеги Джоунс косила тревата си миналия месец, когато преминаващ ястреб изпуснал змия върху нея, след което я атакувал, опитвайки се да си върне храната.

Змията се увила около ръката ѝ и започнала да я удря по лицето, докато птицата забила ноктите си дълбоко в плътта ѝ.

След ужасяващото изпитание тя има порезни рани и синини по ръката и лицето.

Странният инцидент се е случил на 25 юли в град Силсби, щата Тексас, близо до границата с Луизиана.

"Докато се опитвах да сваля змията, тя се уви около ръката ми", разказва тя пред CBS News, американският партньор на Би Би Си.

Тя разбрала, че влечугото е паднало от прелитаща птица, тъй като не е стояла под дърветата, когато това се е случило. Предположението ѝ бързо се потвърдило, когато ястребът се спуснал и се включил в мелето.

"Тогава ястребът се появи точно толкова бързо, колкото се появи и змията", каза г-жа Джоунс.

"Ястребът сграбчи змията, която се беше увила около ръката ми, и я дръпна, сякаш щеше да я отнесе. И когато го направи, издърпа ръката ми нагоре. Ястребът носеше ръката ми, а с нея и змията".

Ястребът се мъчел да откъсне змията от тялото на г-жа Джоунс, като я пробол многократно с ноктите си, докато се опитвал да изтръгне обратно храната си.
В крайна сметка змията била отскубната от ръката ѝ, а изплашеният ѝ съпруг я откарал в болницата.

"Имаше прободни рани, порезни рани, ожулвания, драскотини и тежки натъртвания", каза той.

Г-жа Джоунс описва нападението като тежко травмиращо и добавя, че е мислела, че ще умре, както и че е имала проблеми със съня след инцидента.
БГНЕС