/ БТА
Полицията в Манчестър арестува английския национал Мейсън Грийнууд по подозрение в изнасилване и нападение над приятелката му, съобщиха британските медии. В изявлението на полицията не се посочва името на задържания, но по-рано в неделя социалните мрежи бяха нажежени от публикация на приятелката на Грийнууд, която разпространи снимки и видео как е била бита от футболиста на Манчестър Юнайтед.

По-късно клипчетата, на които младата жена е с разбита и кървяща уста бяха изтрити.

 
Хариет Робсън също така разпространи аудиозапис, от които става ясно, че Мейсън Грийнууд я кара да прави секс против волята й.

От клуба обявиха, че временно отстраняват 20-годишния нападател от състава, като той няма да има право да тренира и играе до изясняване на случилото се.

"Бяхме сигнализирани за снимки и видеа, публикувани в социалните мрежи от жена, които показват физическо насилие над нея. Можем да потвърдим, че мъж в неговите 20 години е арестуван по подозрение за изнасилване и нападение", заявиха от полицията.

Мейсън Грийнууд е юноша на Манчестър Юнайтед и дебютира за първия отбор през 2019 година. През 2021 подписа той подписа нов 4-годишен договор. За националния отбор на Англия Грийнууд има един мач.