/ БГНЕС
Необичайна за Ливан зимна буря с обилни валежи от дъжд и сняг превърна улиците на страната в реки от вода и кал и парализира някои части от нея, предаде Асошиейтед прес. Бурята "Норма" започна в събота и се очаква да достигне пика си тази нощ.

Зимна буря бушува в Европа, най-малко 12 души загинаха
 
Сред засегнатите от бедствието са десетки хиляди сирийски бежанци, много от които все още живеят на палатки. Според Ройтерс някои бежански лагери са били наводнени, има съборени палатки от бурния вятър. Много семейства, включително с малки деца, обикалят в търсене на сухо и по-защитено от ветровете място. Дори и тези, чиито палатки оцеляха, заради бурния вятър не могат да спят.
 
В долината Бекаа, в източната планинска част на Ливан, бежанците са струпани около печки на нафта и твърдо гориво под огънатите от снега покриви на палатките им.
Властите затвориха магистралата, свързваща Бейрут със сирийската столица Дамаск, след като някои участъци в планинските райони се оказаха покрити със сняг и опасни за движение.
 
Повечето училища в страната днес бяха затворени. Министърът на образованието дори призова училищата по средиземноморското крайбрежие да останат затворени и утре.
БТА