/ Thinkstock/Getty Images
Сирийският режим осъди тази сутрин "варварската и брутална агресия" на западните страни след ударите, нанесени малко преди зазоряване от Съединените щати, Франция и Великобритания срещу сирийски военни бази, предаде Франс прес, като се позова на сирийската агенция Сана.

Всичко за военната операция срещу Сирия четете тук
 
Тези удари имат за цел да попречат на мисията на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), която трябваше да започне днес разследване в Дума на предполагаема химическа атака, посочва Сана. "Агресията има за главна цел да попречи на работата на екипа, да изпревари неговите заключения и да окаже натиск над мисията, в опит да се прикрият лъжите и измислиците" на Запада, гласи съобщението на Сана.
 
В предполагаемото химическо нападение в Дума - последния бастион на бунтовниците в подстъпите към столицата Дамаск, загинаха над 40 души според спасителните служби, напомня АФП. Сирийският режим и неговият съюзник Русия отрекоха всякаква отговорност и обвиниха в лъжи бунтовниците.
 
Сирийското външно министерство заяви, че нападението на западните страни срещу Сирия тази нощ няма по никакъв начин да повлияе на решителността на сирийската армия да засили борбата срещу бунтовниците и да възстанови контрола си над цялата страна, предаде Ройтерс.
 
"Варварската агресия няма да повлияе по никакъв начин на решителността и настоятелността на сирийския народ и на неговите героични въоръжени сили", заяви официален източник от сирийското външно министерство пред Сана. "Тази агресия само ще разпали напреженията в света" и ще застраши международната сигурност, добави източникът, цитиран от Ройтерс.
 
БТА