/ dariknews.bg
Заместник-директорът на УНИЦЕФ Джъстин Форсайт си подаде оставката заради обвинения в неподходящо поведение към жени от персонала, докато е заемал предишния си пост на шеф на британската благотворителна фондация „Спаси детето“.
 
„Директорът Хенриета Форе прие оставката на Джъстин Форсайт от позицията му на заместник-директор на УНИЦЕФ“, гласи изявление на институцията.
 
Тръмп отрича да е целувал "насила" секретарка

Форсайт постъпва на работа в УНИЦЕФ през 2016 г., след като напуска поста си на шеф на „Спаси детето“, откъдето има оплаквания на три служителки, които заявиха, че им е изпращал неподходящи текстове и е коментирал коя от младите служителки как е била облечена.
 
От УНИЦЕФ заявиха в сряда, че не са знаели, че срещу Форсайт вече са били подадени тези оплаквания, когато е бил назначен. Форсайт се е извинил на трите служителки за инцидентите.
 
Какво научиха мъжете от движението срещу сексуалния тормоз #МеТоо?

В апогея на движението MeToo генералният секретар на ООН Антониу Гутериш обяви този месец политика на нулева толерантност към сексуалния тормоз и обеща нови мерки срещу неправомерното поведение на служителите в световната организация.
 
Михаел Ханеке: Белязано от омраза към мъжете, #MeToo тръгва на лов на вещици

Ще бъде създадена нова телефонна линия и ще се приложат в рамките на цялата ООН правила, за да се гарантира, че исковете се адресират по един и същи начин в цялата организация.
БГНЕС