/ iStock/Getty Images
Предпазливостта често е препоръчителна, особено когато харчите откраднати пари.

Историите на котки-герои, спасили човешки животи (ВИДЕО)

Но за нея забрави крадец на къмпинг във Франция, откъдето купи надуваемо розово фламинго с открадната кредитна карта. Това помогнало на полицията в източната част на Юра да го открие.

Английски турист загубил кредитната си карта, след като я е оставил в магазин, потвърди пред Евронюз прокуратурата на град Лон льо Соние. Тя била намерена от лице, което след това я използвало, по-специално купувайки фламинго.

Туристът получил текстово съобщение, в което бил информиран, че е направена покупка с картата и така той установил местоположението и сумата на трансакцията. С тази информация полицията успяла да открие магазина в къмпинга, където е използвана картата и след като говорили с персонала на магазина, слубжителите се заели с търсене на надуваемо розово фламинго.

Крадец отърва затвора заради котката си

Те лесно намерили извършителя на кражбата, благодарение на явно жизненоважната за него покупка. Крадецът веднага признал за престъплението и предал кредитната карта на полицията.

Според прокурора, пострадалият не е поискал да подаде официална жалба, доволен от възстановяването на парите, взети от неговата сметка (около 60 €). Не е ясно дали туристът е задържал надуваемото фламинго.
БГНЕС