Родителите на Мадлин направиха видео-обръщение към нея
Родителите на Мадлин направиха видео-обръщение към нея / снимка: БГНЕС

Родителите на британското момиченце Мадлин Маккан, която изчезна от хотелска стая в португалски курорт, вчера разпространиха видеообръщение с молба за информация за нейното местонахождение и със специално коледно послание към дъщеря си "да бъде смела", предадоха Ройтрес и Асошиейтед прес.

Мадлин изчезна от португалския курорт Прая да луш на 3 май, няколко дни преди четвъртия си рожден ден. Родителите на момиченцето, които португалската полиция официално обяви за заподозрени по случая, смятат, че тя е била отвлечена от хотелската им стая, докато вечеряли с приятели в близък ресторант, пише БТА.

"Мадлин, едва ли ще чуеш това, но за всеки случай - това сме ние, твоите родители", казва майката на момиченцето Кейт Маккан във видеообръщението, в което са включени кадри, заснети миналата година, на които се вижда как Мадлин отваря коледните си подаръци.

"Трябва да знаеш, че много те обичаме, Мадлин. Страшно много липсваш на всички ни. Правим всичко възможно, за да те намерим. Бъди смела, единственото ни желание за Коледа е да бъдеш отново с нас", допълва тя.

Във видеопосланието, заснето в дома на семейството, бащата на Мадлин Джери Маккан заявява, че за тях това ще е "най-тежката Коледа". Родителите на момиченцето отправят молба към всеки, който знае какво се е случило с дъщеря им, да сложи край на тяхното "отчаяние и страдание" на Коледа.