Разпитват 4 часа ключов свидетел по делото „Литвиненко”
Разпитват 4 часа ключов свидетел по делото „Литвиненко” / netinfo

Руски следователи в присъствието на техни британски колеги разпитаха в Москва поредния ключов свидетел по случая с отравянето в Лондон на бившия служител на Федералната служба за сигурност Александър Литвиненко, предаде ДПА, позовавайки се на руски медии.

Разпитът на Вячеслав Соколенко е продължил четири часа в сградата на главната прокуратура в Москва според руската агенция Интерфакс, която цитира неназован източник от главната прокуратура. Съдържанието на разпита не е известно.

Досега в присъствието на пристигналите в Москва експерти от Скотланд ярд са били разпитани десетина свидетели.

За Соколенко се знае, че се е видял за кратко с Литвиненко в Лондон на 1 ноември - деня, в който се смята, че бившият руски таен агент е бил отровен с полоний-210.

Първоначално Соколенко отричаше, че се е срещал с Литвиненко. Дори твърдеше, че не го познава и че е бил на футболен мач по времето, когато се предполага, че се е видял с бившия руски агент.

Според Интерфакс другите двама ключови свидетели, с които Литвиненко се е срещнал в бара на лондонския хотел "Милениум" на 1 ноември - Дмитрий Ковтун и Андрей Луговой, може да бъдат повторно разпитани следващата седмица.