Разбиха международна престъпна организация в Италия
Разбиха международна престъпна организация в Италия / снимкa: БГНЕС

Новинарските емисии на италианската телевизионна мрежа Медиасет съобщиха тази сутрин за ликвидирането на международна престъпна организация с център в Северна Италия и разклонения в осем държави.

След разследване, продължило повече от година, карабинерите разбиха в Пескиера дел Гарда (провинция Верона) престъпна организация, съставена от десет румънци, която е ръководела криминални дейности като проституция, незаконна имиграция и клониране на кредитни карти. Бандата не само разполага с добре разклонена мрежа в Италия, но и върти незаконния си бизнес в чужбина чрез румънски мафиоти в Канада, Китай, Испания, Германия, Англия, Румъния, България и Франция. Четирима многократно осъждани бандити бяха арестувани, други двама успяха да избягат, а останалите четирима бяха издирени от карабинерите в Румъния, се посочва в информацията.

Бандата държи 25 проститутки със средна възраст 20 години, които срещу "логистична поддръжка и охрана" са носели печалба от 300 хиляди евро.

Освен това престъпната организация планира и прехвърля през границата от Източна Европа към Италия незаконни имигранти, предимно косовари и сърби. Българската полиция извършва по сигнал на карабинерите две отделни операции, при които е пресечен човешкият "товар" и са арестувани трафикантите на хора. В този случай престъпният бизнес е възлизал на около 100 хиляди евро, пише БТА.

Бандата клонира 1500 кредитни и дебитни карти с оборот над 500 хиляди евро, като  използва високи технологии за прехващане на секретните кодове и поддържа непрекъснат обмен на международно равнище.

В резултат на подслушване карабинерите разкриха и много обири на жилища, извършени от бандата в провинциите Верона и Бреша, както и на църкви, от които са откраднати старинни свещени предмети, предназначени за колекционери в Русия, съобщиха телевизиите.