Владимир Путин
Владимир Путин / БГНЕС
Руският президент Владимир Путин призна, че срещата му с президента на САЩ Доналд Тръмп в Хелзинки се е оказала по-съдържателна от очакваното, предаде ТАСС.

Най-важното, което си казаха Тръмп и Путин (ОБЗОР)
 
"Нямах особени очаквания, доколкото това е първата ни съдържателна среща.

Путин: Студената война отдавна приключи, САЩ и Русия трябва да решават проблемите заедно
 
Отначало се предполагаше тя да е като загрявка, за да може в бъдеще контакти да говорим по-конкретно. Получи се обаче другояче, разговорът действително беше много съдържателен", каза Путин в интервю за руския "Първи канал".
 
Той заяви, че датата на следващата му среща с Тръмп още не е определена.

Доналд Тръмп и Владимир Путин
БГНЕС

Световни медии, присъствали в Хелзинки: Тръмп намигна на Путин (ВИДЕО)
 
В същото интервю Путин заяви, че в решаването на сирийската криза топката сега е в полето на опозицията.
 
"Правим достатъчно енергични опити да активизираме диалога по политическото решение в Сирия, убедихме президента Асад, че е нужно да формира своята част от конституционния комитет, който да изготви измененията в конституцията.

Доналд Тръмп и Владимир Путин
БГНЕС

Тръмп: Срещата на четири очи с Путин беше добро начало
 
Президентът Асад направи това, а опозицията още не е. Сега топката е в полето на опозицията и на тези, които я подкрепят", каза Путин.
 
Путин определи Тръмп като "квалифициран човек", който изслушва и възприема аргументи. По някои въпроси обаче Тръмп остава на своето мнение, добави Путин и даде пример с иранското ядрено споразумение.

Тръмп към Путин: Светът иска да се разбираме (ВИДЕО)
 
Путин нарече Тръмп и интересен събеседник.
 
"Всички го смятат за изключителен бизнесмен. Мисля, че това не е така, доколкото той все пак вече е политик, преди всичко защото умее да слуша и да чува това, което очакват от него избирателите, което очаква от него населението", каза Путин.
БТА