/ БГНЕС
Целите на Русия в Украйна остават непроменени, заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС. 

Путин говори на среща със студенти по повод Татянин ден, който в Русия е и Ден на студента.

"Целта (на специалната военна операция), както съм казвал много пъти преди, е преди всичко да бъдат защитени хората и самата Русия от заплахите, за които се правят опити да бъдат създадени в нашите собствени исторически територии в съседство с нас. Не можем да позволим това да се случи", заяви руският президент.

Путин: Руската ПВО е една от най-добрите в света

Путин припомни, че след Втората световна война окупирана Германия е била разделена на четири сектора - американски, английски, френски и съветски. По неговите думи Съветският съюз е прекратил действието на този окупационен статут чрез юридически стъпки, а САЩ не са направили това. "Строго погледнато, формално и юридически на територията на Федерална република (Германия) има американски окупационни войски. И всъщност това е точно така - там има много войски", заяви той.

Путин подчерта, че Русия е само част от световната култура, но много важна част, и трябва да бъде разбрано значението и ролята на руската култура за световното многообразие.

Защитата на "брака, като съюз между мъж и жена", се е превърнала в принцип на руската културна политика, изтъкна още той.

В указ на държавния глава, публикуван днес на официалния портал за правна информация на Русия, пише, че "защитата на традиционните семейни ценности и институцията на брака като съюз на мъж и жена" ще бъде част от основните държавни политики в областта на културата.
Владимир Арангело/БТА