Принц Чарлз и съпругата му Камила бяха първите членове на кралското семейство, които прекъснаха карантината си и подновиха обществената си дейност извън домовете си. Двойката посети кралската болница в Глостършир. Те се срещнаха с част от медицинския екип, който ги приветства, следвайки стриктно протокола по безопасност. В болницата са лекувани 649 пациенти с COVID-19.

По време на разговорите с лекарските екипи, принц Чарлз разкри какви симптоми е усещал по време на боледуването си от коронавирус през месец март.

Британският престолонаследник призна, че въпреки сравнително лекото протичане на боледуването му, вследствие на COVID-19 той е изгубил обонянието си, а също така и вкуса си. Чарлз сподели, че тези негови сетива все още не са се възстановили напълно. Вижте в канала "Royal News" във vbox7:
 
Припомняме ви, че принц Чарлз се зарази с COVID-19 през март и остана изолиран в дома си в продължение на 1 седмица, докато се пребори с болестта. Съпругата му Камила не се разболя, но се наложи да остане под строга карантина за 14 дни.

Принц Чарлз разкри как е преборил коронавируса (ВИДЕО)

Принц Уилям също прекрати карантината си, като посети центъра за бърза помощ „Кингс Лин“. Принцът разговаря със служителите за последиците от пандемията и им благодари за невероятната работа през последните няколко месеца. Центърът предлага спешни услуги на 6,2 милиона души в Източна Англия, покривайки 130 града.