В статия за списание "Country Life" принц Чарлз сподели как е успял да се пребори с коронавируса и да преодолее негативните ефекти на самоизолацията.

71-годишният британски престолонаследник признава, че е спазвал стриктно всички лекарски препоръки по време на болестта. Той е приемал много течности, хапвал е леки и здравословни храни, почивал си е физически и е избягвал стресови ситуации. Вижте в канала "Royal News" във vbox7:

Вероятно здравословният му начин на живот през последните години също е допринесъл за по-лесното справяне на организма му с вируса. През последното десетилетие принц Чарлз предпочита да е по-близо до природата и все по-често прекарва ежедневието си в своето имение Хайгроув в Глостършър, където собственоръчно се занимава с градинарство.

Принц Чарлз излезе от изолация и се чувства добре

Принцът признава, че периодът на самоизолация е труден етап от борбата с вируса даже и при по-леко протичащите случаи на болестта. Да се справи с негативните ефекти на изолацията са му помогнали модерните технологии. Във връзка с това Чарлз споделя следното:

"Свидетели сме на най-доброто приложение на технологиите. Те дават възможност на хората да продължат да работят, но същевременно ни позволяват и да поддържаме контакт чрез виртуални партита, игри, песни и някои от най-забавните видеа, които някога съм гледал".
 
Принцът признава, че гледането на забавни видеоклипове в интернет му е помогнало много, защото го е отвличало от мрачни мисли и е повдигало настроението и духа му. Онлайн срещите с членове на кралското семейство и позитивните послания на близките му също са оказали положителен ефект за възстановяването му от болестта.



Принц Чарлз бе диагностициран с новия коронавирус в края на месец март и само седмица по-късно от кралския двор съобщиха новината, че принцът се е излекувал и вече се чувства добре.

Паниката заради коронавируса се промъкна и в кралския двор (ВИДЕО)

В момента принц Чарлз се намира заедно със съпругата си Камила в шотландското си имение Бъркхол.