/ iStock/Getty Images
В някои държави нарушенията на законите, които изглеждат доста странни за повечето туристи, могат да доведат до глоби, съобщава РИА Новости.

Приготвяне на куфар, вземане на пари, документи и паспорт - това е програмата за подготовка на пътуването за много пътуващи. Малко хора изучават правилата за поведение в нова държава, особено ако изглежда добре проучена и неекзотична.

Експертите по пътувания са разбрали за какво могат да бъдат глобени туристите във Франция, Австралия, ОАЕ, Например в американския Сан Франциско е забранено да се хранят гълъби. Нарушителите ще бъдат глобени, ако бъдат хванати от полицията.

Идеалните места за самотни пътешественици

Австралийците са доста спокойни, казват експерти, но това не важи за правилата за движение. "Както във Великобритания, пешеходците се очаква да ходят от лявата страна на тротоара. Ако сте забелязани да ходите отдясно, полицията може да ви глоби", казва очевидец.

В Тайланд е жизнено важно да следите стъпките си. „Настъпването на бата, валутата, използвана в страната, е забранено от закона, тъй като изобразява член на кралското семейство“, казват експерти.

На някои места е важно да се вземат предвид правилата за междуполови отношения. А ОАЕ са имали случаи на арести на туристи за публични прояви на чувства. „На улицата в Емирствата трябва да се избягват всякакви прояви на любов и съчувствие, включително целувки, докосване на тялото и прегръдки, в противен случай може да се окажете зад решетките“, предупреждават опитни туристи.

Оказва се, че във Франция шофьорът трябва да има алкотестер в колата. „Ако ви хванат без това устройство, ще бъдете глобени“, казват експертите.
БГНЕС