/ БГНЕС
Граждани, чиито домове изгоряха в горските пожари в Австралия, занесоха останките от къщите пред парламента, пишат от Би Би Си, цитирани от БГНЕС.

Една от жените, пострадала от природната стихия, остави послание за премиера Скот Морисън, изписано върху парчета от къщата й.

"Морисън, твоята климатична криза изгори моя дом.", написа Мелинда Плесман, която заедно с партньора си живеят на хотел, защото къщата им изгоряла.

Сидни е обвит в отровна мъгла заради пожарите в Австралия (СНИМКИ/ВИДЕО)

През октомври щатите Нов Южен Уелс и Куинсленд обявиха извънредно положение, заради необичайно големи и многобройни горски пожари.

Когато беше попитан за връзката между промените в климата и необичайните, пролетни пожари, премиерът Скот Морисън отказа да говори по темата.

"Аз загубих начина си на живот. Цялата ни общност го загуби. И когато това стана, премиерът на Австралия заяви, че не иска да говори за промените в климата. Бях много разочарована и ядосана. Изпитвах нуждата да получа много повече от това.", казва Плесман.

Огненият ад в Австралия продължава, нови пожари горяха днес

Необичайно ранните пожари в Австралия продължават. И в понеделник над части от Сидни имаше дим и пепел от огнищата, а на населението беше препоръчано да не излиза на открито.

Синоптиците предупреждават, че най-лошото тепърва предстои с настъпването на лятото.
БГНЕС