Полският министър на отбраната обяви, че е наредил да бъде издигната временна ограда по границата с руския анклав Калининград, предаде Асошиейтед прес.

Той е наредил строежа на оградата, тъй като Варшава подозира, че Русия възнамерява да съдейства на мигранти от Азия и Африка за нелегално прекосяване на границата.

Полша разруши 4 паметника на Червената армия

Мариуш Блашчак каза, че границата трябва да бъде подсигурена, за да може Полша да се чувства сигурна. Той добави, че е разрешил строежа на временна ограда от бодлива тел по дългата 210 километра граница. Работата по съоръжението, за което се предвижда да е високо 2,5 метра, ще започне още днес, съобщи Ройтерс.

На границата между Полша и Беларус миналата година имаше мигрантска криза, защото много хора я прекосиха незаконно. Полша построи стоманена ограда по границата с Беларус, работата по която приключи през юни. Полски лидери и ръководители от Европейския съюз обвиниха беларуското правителство, което е съюзник на руския президент Владимир Путин, че е организирало миграцията, за да създаде хаос и разделение в ЕС.
БТА