/ / iStock/Getty Images
„Бъди Бъди“ е кафе на растителна основа, а също и история за успеха на пандемията. Откакто беше открито преди по-малко от година в Брюксел, това място работи с пълен капацитет. По време на първото затваряне той се превърна в място за срещи, съобщава „Евронюз“.

„Бяхме отворени два часа на ден и хората чакаха на опашки. За няколко часа направихме много пари“, обяснява Мат Самра, един от собствениците. Но не става въпрос само за кафе. Тази компания има още един водещ продукт: фъстъчено масло.

Личности, за които пандемията е „златна кокошка“

Те започнаха да работят у дома и в крайна сметка откриха работилница, за да отговорят на търсенето. „Имаше голям интерес от магазините за биологични продукти, които изчерпваха продуктите си“, добавя Самра.

"Много клиенти започнаха да готвят вкъщи и започнаха да го споделят в социалните медии. Така че ние сме преминали от правенето на стотици буркани месечно до хиляди".

Просто казано, „Бъди Бъди“ е на мода и не е единствен. Според Unizo, асоциацията, която представлява самонаетите, почти 2000 нови предприятия са отворени в Брюксел през второто тримесечие на тази година, а 11 000 са го направили във Фландрия.

„Виждали сме много нови предприемачи по време на кризата и това е много добра новина за нашата икономика“, казва Дани Ван Аше, главен изпълнителен директор на Unizo.

"Мисля, че това е нещо, което характеризира предприемачите, възползвайте се от възможностите и иновациите. Изправени пред нова ситуация и дори да е криза, те знаят как да виждат възможности".

Друг пример дава учител по танци от град Льовен. Той имал фитнес студио и през 2020 г. то се разширява чрез интернет. "Нашето шоу работи наистина добре у дома. Помага на семействата да се забавляват. Те наистина полудяват и се чувстват сякаш излизат навън, когато не могат", обяснява Катажина Мортън, основател на „Партиробикс“.

"Така че ние се разширихме в онлайн общността. Нека да се забавляваме в този много труден момент." Със спортни зали, клубове и барове, затворени на много места в Европа, танците в хола не са лоша алтернатива. И със сигурност много лекари биха го препоръчали.
БГНЕС