Палестинският екип, който преговаряше с Израел, подаде оставка
Палестинският екип, който преговаряше с Израел, подаде оставка / Gulliver/Getty Images

Палестинският президент Махмуд Абас съобщи, че неговият екип от преговарящи е подал оставка заради липсата на напредък в мирните преговори с Израел, помрачени от продължаващия строеж на еврейски жилища, предаде Ройтерс.

Този развой на събитията е нова спънка за преговорите с Израел, които бяха подновени през юли и за които представители и на двете страни казаха, че е постигнат малък напредък, отбелязва БТА.

В интервю за египетската телевизия Си Би Си Абас заяви, че преговорите ще продължат въпреки решението на палестинската делегация. "Или ще ги убедим да се върнат, или ще съставим нова делегация", каза той. Не стана ясно от интервюто кога палестинските преговарящи са напуснали, но Абас каза, че ще му бъде необходима седмица, преди да продължи преговорите.

Главният палестински преговарящ Саеб Ерекат даде изявление по телевизията на Ройтерс, в което не коментира оставката си, но заяви, че преговорният процес с Израел е замразен. "В действителност преговорите спряха миналата седмица заради обявения план за строеж на нови еврейски жилища", каза той.