Палестинец вилня с булдозер в Ерусалим, 16 пострадали
Палестинец вилня с булдозер в Ерусалим, 16 пострадали / снимка: БГНЕС

Най-малко 16 души пострадаха, когато палестински строителен работник се вряза с булдозер в две коли и автобус от градския транспорт в Западен Ерусалим, предаде ДПА, цитирана от БТА. Според ИТАР-ТАСС пострадалите са 19. Между тях има няколко деца. Един от ранените е в тежко състояние и има опасност да загуби крака си.

Булдозерът се отклонил от строителна площадка близо до хотел "Цар Давид", където утре се очаква да се настани вероятният кандидат на Демократическата партия за президент на САЩ Барак Обама, и ударил двете коли и автобуса. Една от колите се преобърнала при сблъсъка.

Полицейски източник разказа, че цивилен свидетел на случилото се открил огън по шофьора на булдозера, който обаче не спрял. Полицейски патрул стрелял по шофьора и го убил.

Полицията е установила самоличността на терориста - 22-годишен палестинец с адресна регистрация в Източен Ерусалим.

Говорителят на израелския премиер Ехуд Олмерт заклейми атаката, определяйки я като терористичен акт и призова всички хора, които вярват в мира и помирението, да осъдят терористичния акт.

Подобна атака в Ерусалим по-рано този месец отне живота на трима израелци. Палестинският шофьор на булдозера, който тогава преобърна градски автобус, беше застрелян от полицията.