/ Gulliver/Getty Images
Това призна главният оратор на годишната вечеря на кореспондентите в Белия дом
Президентите винаги са имали различия с медиите, но не е необходимо те да са пропити със злоба. Това заяви историкът и писател Рон Черноу на годишната вечеря на асоциацията на кореспондентите в Белия дом, предаде АП. По традиция на вечерята на асоциацията на кореспондентите в Белия дом за главен оратор е канен комик, но този път задачата бе поверена на историк.



Черноу каза, че отношенията между президентите и пресата са неизбежно трудни и припомни, че Джордж Вашингтон също е смятал, че не е бил разбиран и че е бил оклеветяван от журналистите, но това не е прераснало във вендета.

Председателят на асоциацията Оливър Нокс пък каза, че понятията "фалшиви новини" и "враг на народа", които Доналд Тръмп използва по адрес на медиите, не са нито смешни, нито пък достойни за президент.



Доналд Тръмп, както и говорителката на Белия дом Сара Сандърс, пропуснаха проявата, за да бъдат на митинг в Уисконсин. Традицията на вечерята датира от 1921 г. От 1980 г. всички президенти, без Роналд Рейгън през 1981 г., когато се възстановява от покушение, присъстват на тази вечеря.



Председателят на асоциацията на кореспондентите прочете и писмо от семейството на журналиста Остин Тайс, в което се настоява за неговото освобождаване от плен в Сирия. Там той беше похитен през 2012 г.
БТА