/ БГНЕС
Три българки са осъдени за кражби на багаж на стойност почти 14 хил. лири от пътници във влакoве във Великобритания.

Надежда Иванова, Мариана Петрова и Гина Калчева са обирали пасажери по линията LNER по East Coast Main Line. Те преравяли куфарите за ценни вещи, а всичко останало изхвърляли.

Разследването започнало след като пътници започват да "губят" паспорти, компютърно оборудване, лекарства и дрехи, отбелязват от Кралския съд в Нюкасъл.

 
Студентка от университета Дърам, която се прибирала в Китай за лятната ваканция е "изгоряла" с вещи на стойност над 2 хил. лири.

Сред жертвите били и семейство от Южна Корея, които остават без четири паспорта.

Пред съда жените заявили, че с някои от откритите в багажите карти са си купували хранителни стоки и бургери от McDonald's.

Българките са се признали за виновни пред съда. Жените са били снимани на гара в Нюкасъл да пренасят багаж, а след това и на гара
Дарлингтън където са уловени от камери с куфарите на мъж, който е обран с вещи за 6 хил. лири.

Британското издание Metro отбелязва, че 30-годишната Мариана Петрова има предишни присъди за кражби в Обединеното кралство и е извършила подобни престъпления в Австрия, Испания, Дания, Полша и Франция, като за някои от тях е получавала и присъди за лишаване от свобода.

Сега българката е осъдена на две години условно с двегодишен изпитателен срок, с изисквания за рехабилитация и 150 часа общественополезен труд.

22-годишната Гина Калчева от Абидейл Роуд е осъдена на осем месеца, условно за 12 месеца, с изисквания за рехабилитация и 150 часа безвъзмезден труд.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
Метро