ОССЕ осъди остро терористичните нападения в Париж
ОССЕ осъди остро терористичните нападения в Париж / снимка: БГНЕС

Председателстващият Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и министър на външните работи на Сърбия Ивица Дачич и генералният секретар на ОССЕ Ламберто Дзаниер осъдиха най-остро терористичните нападения в Париж, в които бяха убити и ранени десетки хора, съобщи Танюг.

Те изразиха най-дълбоки съболезнования на жертвите, на техните семейства, френското правителство и народ, и пожелаха бързо възстановяване на ранените, се казва в съобщение на ОССЕ.

Най-остро осъждаме серията гнусни атаки на тероризма против цивилни. Бъдете сигурни, че всички членки на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа стоят до вас в този момент и споделят мнението, че нито една политическа причина не може да оправдае такова гнусно дело, заяви Дачич.

Шокът, който усещаме пред такъв терор и екстремно насилие, укрепва нашата решимост да не позволим това насилие да застраши фундаменталните принципи, на които са основани ОССЕ и нашите общества - демокрация, всеобхватност и човешки права, които гарантират сигурност и спокойствие за всички, се казва в съобщението.

ОССЕ е обединена против всички форми на насилнически екстремизъм и ние твърдо вярваме, че сътрудничеството е най-добрият отговор на опасностите, пред които са изправени нашите общества, заявиха Дачич и Дзаниер.

Източник: БТА