/ iStock/Getty Images
Гласуване на вот на недоверие срещу правителството на Кириакос Мицотакис поиска лидерът на гръцката опозиция Алексис Ципрас, съобщава гръцката телевизия "Скай".

Председателят на най-голямата опозиционна партия СИРИЗА и бивш премиер на страната извънредно е поискал думата на заседание на парламента тази сутрин и е внесъл вот на недоверие.

Студ скова Балканите, температурите паднаха до -33 градуса (ОБЗОР)

Като причини за вота се посочват действията на управляващите при сложната зимна обстановка от началото на седмицата, управлението на кризата с пандемията и високите цени.

Пред депутатите Ципрас е изтъкнал факта, че граждани продължават да стоят без електричество заради снежната буря, ударила Гърция тази седмица, в последните дни починалите от COVID-19 са над сто души на ден, а правителството не прави нищо, за да се справи с високите цени.

В Гърция регистрираха мутация на Омикрон

Председателстващият заседанието на парламента Никитас Какламанис е съобщил, че парламентарната дейност се преустановява и предстоят тридневни консултации.

Министърът на развитието Адонис Георгиадис е заявил от парламентарната трибуна, че правителството ще даде отговор на всички въпроси по време на предстоящия дебат в парламента.
БТА