/ БГНЕС
Германски следователи са установили заподозрян за стрелбата до многофункционалната зала Темподром в Берлин преди седмица, в която един човек беше убит, а четирима - ранени, предаде ДПА.

Заподозреният 48-годишен мъж също е ранен. Смята се, че той е произвел изстрела, убил 42-годишната жертва, каза вчера говорителката на берлинския градски прокурор Мона Лоренц. Издадена е заповед за задържане по обвинение в убийство на заподозрения, който от петък вечерта е в болница.

Жертва и ранени при стрелба край голяма зала в Берлин

Прокуратурата още разследва обстоятелствата и участието на останалите замесени в престъплението лица. Към момента изглежда става дума за лично съперничество между мъжете, а не за политически или терористичен мотив.

Вестниците съобщиха, че стрелбата е била провокирана от конфликт между две семейства на турски кюрди.

Български гражданин е сред загиналите при стрелбата в Ханау


Прокуратурата определи инцидента като престрелка, което означава, че и двете страни са стреляли, а не само едната. Ранените са трима мъже от турски произход, на възраст от 28 до 52 години.

Остава неясно дали убитият мъж е бил участник в конфликта или случаен свидетел. Вестник "Билд" цитира съобщение за погребение и свидетелски показания, според които жертвата не е имала нищо общо с нито едно от замесените семейства.
БТА