Немски предприемач се старае да прокара нова мода в кулинарията - сладкиши с насекоми. Фолке Дейман ръководи фирма за продажба на нестандартни деликатеси, които приготвя в кухнята в дома си. За свой кулинарен шедьовър смята скакалци, потопени в шоколадова глазура, поднесен със сочни ягоди.

Насекомите - храната на бъдещето?

Фолке има категоричен отговор на въпроса "Защо хората трябва да ядат насекоми?". "От една страна, те имат добър вкус. Навсякъде в други страни това е изключително популярна и напълно нормална храна, така че ние не трябва да я отричаме. Ние ядем раци, миди, но когато стане дума за насекоми, всички питат ужасено защо. Моят отговор е, че те са добри на вкус дори и в сладък вариант", коментира Фолке.


Според него насекомите са екологично устойчива храна, съдържаща много ценни протеини. "Когато се приготвят на скара съдържат поне 70 на сто протеин. Това е огромно количество и с много високо качество, несравними с това в говеждото, свинското и пилешкото месо", посочва ексцентрикът.

Във Великобритания беше открит първият „буболечков” ресторант

Поради забраната в Германия за оглеждане на насекоми, предназначени за консумация от хора, Фолке внася "продукти" за деликатесите си от съседна Франция.