Насекомите могат да се окажат храната на бъдещето. В някои страни ги считат за отвратителни, в други - за напълно нормална храна или дори за деликатес.
Варени със сол, приготвени във фритюрник или в супа. Може да се срещнат дори в десертите.
Много насекоми съдържат полезни хранителни вещества. Например в 100 грама скакалци се съдържат жизнено важните протеини-48.2 г. Също така и много микроелементи-мед, желязо, селен, фосфор и др.
Във Великобритания беше открит първият „буболечков" ресторант
През XIX век в много европейски страни са готвели супа от майски бръмбари. Днес насекоми хапват предимно в Южна и Латинска Америка, Африка, Австралия и Азия.
Хората дължат големия си мозък на яденето на насекоми
Въпреки че мисълта за ядене на скакалци е противна за много западняци, това скоро може да се промени.
Заради бързо растящото световно население в бъдеще може да се наложи на всеки да опита насекоми, дори да не му се иска.