/ iStock/Getty Images
В Норвегия над 120 пътници и основната част от екипажа на круизния кораб "Сий дрийм -1" (Sea Dream 1) са поставени под карантина в каютите си след откриването на коронавируса у датски турист, който е пътувал с плавателния съд в началото на месеца, съобщи норвежката информационна агенция, цитирана от ТАСС.

Според компанията-оператор туристът не е проявил симптоми на Ковид-19, докато е бил на борда, а на 2 август се е върнал в Дания, където е дал положителен тест. След няколко дни той ще бъде тестуван отново.Тази нощ "Сий дрийм 1" е акостирал край Будьо, където ще бъдат подложени на тестове всичките 85 членове на екипажа. Забранено е и те, и пътниците да слизат на брега.

В началото на седмицата властите в Норвегия ограничиха круизните плавания, след като инфекцията избухна на кораба "Роалд Амундсен", собственост на най-голямата компания от бранша в страната "Хюртигрютен" (Hurtigruten). Забранено бе в течение на две седмици кораби с над 100 пътници на борда да спират в норвежки пристанища и да пускат на брега пътници и хора от екипажа. Компанията прекрати своите круизи.
БТА