/ БГНЕС
Най-малко четирима души загинаха и около 30 бяха тежко ранени при срутването на трибуни на бикоборска арена в град Еспинал в Централна Колумбия, предаде Франс прес, като се позова на местните власти.

"Засега знаем за четирима загинали. Две жени, един пълнолетен мъж и един непълнолетн", заяви по местно радио Хосе Рикардо Ороско, губернатор на департамента Толима, в който се намира Еспинал.

Трибуните са се срутили при събитие, при което публиката слиза при биковете.
 

"Около 30 души са тежко ранени, това са предварителните данни, понастоящем все още измъкват ранените", каза още губернаторът.

"Все още чакаме да разберем колко души са останали под срутилите се трибуни, не знаем колко са. Както виждате и на видеоклиповете, крилото е било пълно почти изцяло с хора и се е срутило", заяви пред същото радио майор Луис Фернандо Велес, ръководител на службата за гражданска защита на Толима.

"Ще поискаме разследване на случилото се. Солидарност със семействата на загиналите", заяви в Туитър колумбийският президент Иван Дуке.
 

Губернаторът Ороско заяви, че ще поиска всички подобни мероприятия да бъдат забранени, тъй като създават опасност за живота на животните и с тях се поощрява лошото отношение към тях.

Новоизбраният президент на Колумбия Густаво Петро, който ще встъпи в длъжност през август, отправи същия призив.

"Искам от кметствата вече да не разрешават мероприятия, които включват смъртта на хора или животни", написа Петро в Туитър.

Докато беше кмет на Богота (2012-2015 г.), Петро сложи край на коридата на прочутата арена в колумбийската столица "Ла Сантамария", припомня Франс прес.