/ netinfo
Австралийски тийнейджър се изкъпал в океана през нощта, но когато след това излязъл на брега, забелязал, че по краката и глезените му тече кръв - мистерия, която лекари се затрудняват да обяснят, но вероятно се дължи на малки ракообразни, предаде Франс прес.

Сам Канизай се потопил до кръста във водата на плаж в предградията на Мелбърн, като останал неподвижен около половин час във водата. Когато излязъл на брега, по краката му течала кръв.
"Краката ми се вкоченясаха в студената вода - разказа той. - Почувствах нещо като ухапвания. Дори след като минал под душа, кръвта не спряла да тече. Семейството му помислило, че е бил ухапан от водни бълхи.

"Може да се каже, че по краката и глезените ми имаше стотици дупчици от игли или следи от ухапвания с размери на глава на топлийка", поясни Сам.
Тийнейджърът бил настанен в болница. Лекарите не успели да обяснят причината за нараняванията му. "Няколко души смятаха, че става въпрос за нападения на водни бълхи, но всъщност никой не знаеше със сигурност дали това е причината за нараняванията", каза той.

Според Джеф Уиър от местния институт за изследвания на делфини, нараняванията са причинени от амфиподи - малки морски ракообразни, които се захващат за разлагащи се растения и животни. "На Сам му е било студено и затова не е почувствал нищо", отбеляза Уиър.
БТА