Ангела Меркел
Ангела Меркел / БГНЕС
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че разочарованието и недоволството от правителството не дава никакво право на хората да мразят - намек за силното представяне в последно време на крайната десница на изборите в източната част на страната, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

В публикувано днес интервю за сп. "Шпигел" Меркел призна, че на някои германци и региони никак не им е било лесно. "30 години по-късно обаче трябва и да се каже ясно: дори и да не сме доволни от обществения транспорт, здравеопазването, цялостните действия на правителството или от собствения си живот, това не ни дава право да мразим или да презираме другите хора, още по-малко да извършваме насилие", подчерта тя.

На регионалните избори в източните провинции Саксония, Бранденбург и Тюрингия крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" стана втора политическа сила. Тя е особено силна в бившия комунистически Изток, където 30 години след обединението на Германия много хора все още се чувстват ощетени, отбелязва Асошиейтед прес.