Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че ако ще има трета световна война, тя би била ядрена и разрушителна, предават от Reuters, цитирани от Vesti.bg.

Лавров каза, че Русия, която започна така наречената от нея специална военна операция срещу Украйна миналата седмица, ще бъде изправена пред "реална опасност", ако Киев се сдобие с ядрени оръжия.  Руският външен министър заяви на 1 март, че за страната му е неприемливо да има американски ядрени оръжия на територията на някои европейски държави и е крайно време те да бъдат върнати на САЩ. 

Лавров допълни, че Русия предприема всички мерки, за да попречи на Украйна да притежава ядрени оръжия. Той призовава на конференцията на ООН по въпросите на разоръжаването да се отхвърлят всякакви стъпки за премахване на съществуващата система за контрол на въоръженията.

Междувременно повече от 100 дипломати от около 40 държави напуснаха залата на ООН в Женева по време речта на Лавров във вторник в знак на протест срещу нахлуването на Русия в Украйна. 
Vesti.bg